Mikä on hevosen terveysneuvoja?

Mitä tekee hevosen terveysneuvoja?

Hevosen terveysneuvojana olen saanut suhteellisen laajan koulutuksen mm. hevosen anatomiasta, fysiologiasta, tautiopista, hevosen käyttäytymisestä ja ruokinnasta, varusteiden sovituksesta, hevosalaan liittyvästä lainsäädännöstä sekä erilaisista terveyttä täydentävistä hoitomuodoista (kasvilääkintä, homeopatia, kukkauuteterapia, Tellington touch, ravintolisät). Voit konsultoida terveysneuvojaa näihin asioihin liittyvissä kysymyksissä. Voin auttaa esimerkiksi ruokinnan suunnittelussa ja sopivien varusteiden löytämisessä, käytösongelmissa sekä monissa hevosen terveyteen liittyvissä asioissa.

Muistathan, että äkilliset sairastapaukset kuuluvat aina eläinlääkärin hoidon piiriin. En hoida sairaita hevosia, joilla ei ole eläinlääkärin tekemää diagnoosia, mutta voit ottaa yhteyttä mikäli etsit sairauteen lääkityksen ohella käytettävää tukimuotoa. Hevosen terveysneuvoja antaa vain hoitosuosituksia, ei lääkemääräyksiä!

Mikäli mietit, voisinko olla avuksi sinulle ja hevosellesi, ota ihmeessä yhteyttä. Asiantuntijakäyntien hinnat löydät hinnastosta. Voit varata ajan myös esimerkiksi ratsastustunnin yhteyteen, jos sinulla on asioita, jotka mietityttävät ja haluaisit lisää tietoa. Muistathan mainita tästä etukäteen, jotta osaan varata riittävästi aikaa! Tavoitteenani on palvella hevosenomistajia mahdollisimman monipuolisesti, jotta harrastus olisi kaikille mielekästä 🙂

Tilanteita, joihin voit pyytää asiantuntija-apua hevosen terveysneuvojalta:
Hevosen ostovaihe
– sopivien hevosten etsiminen
– koeratsastus, saat puolueettoman ammattilaisen mukaan katsomaan hevosta ja antamaan oman mielipiteensä
– hevosen yleisen terveydentilan tarkastaminen koeratsastuksen yhteydessä (lisäksi suosittelen aina myös eläinlääkärin tekemää tarkastusta!)
Kun hevonen on oma
– sopivien varusteiden valitsemisessa auttaminen ja sovittaminen
– ruokinnan suunnittelu
– harjoitusohjelman suunnittelu
– mikäli jokin asia hevosen terveydessä mietityttää tai huolettaa
– jos hevosella on jokin krooninen sairaus tai vanha vamma, jota voidaan tukihoitaa (esim. yrttilääkkeillä, kukkauutteilla, homeopaattisilla lääkkeillä tai ravintolisillä)
– jos hevosella on käytösongelmia tai hormonihäiriöitä
– kaipaat apua hevosen kouluttamisessa
 juoksutus